Persoonlijk leiderschapstraining

Integraal waarnemen voor Young Professionals
Gerda Deekens Persoonlijk leiderschapstraining

Integraal waarnemen voor Young Professionals

“Veel tijd om na te denken waarom en hoe ik iets doe is er niet. Ik heb soms het gevoel dat er van alle kanten aan me getrokken wordt en ik zou wat meer tijd voor mezelf willen hebben. Hoe krijg ik werk en privé meer in balans?

Dit persoonlijke leiderschapsprogramma is bedoeld voor Young Professionals die vol in het leven staan en tegelijkertijd merken dat er iets mist of gewenst wordt. De levensfase waarin je zit is sterk gericht op groei en ontwikkeling. Je legt de lat hoog voor jezelf en er worden veel eisen aan je gesteld, in werk, relaties en gezin/familie. Het leven is intensief en heeft een hoog tempo.

Herken je je hierin? En heb je behoefte aan reflectie en plaatsbepaling (waar sta ik?), dan is deze leergang iets voor jou!

Het programma biedt een veilige omgeving om, samen met generatiegenoten, in alle rust te onderzoeken en ontdekken wat er wel en niet bij je hoort, waar je energie van krijgt en waar je terughoudt. Je ontdekt wat werkelijk belangrijk voor je is. 

Samaya in Werkhoven

Waarde en opzet programma

Integraal waarnemen voor Young Professionals helpt je meer bewust te worden van je eigen behoeften en grenzen en om vanuit innerlijke rust en kracht tot handelen te komen. In je werk en dagelijks leven vind je dat terug in een diepere verbinding met anderen en in de impact die je handelen heeft. Je wordt hierdoor effectiever in je werk en in je contact met anderen.

Het programma bestaat uit 3 blokken waarin je je eigen drijfveren beter leert kennen, evenals je houding en gedrag in relatie met anderen. De groep is klein (4-6 personen). Je krijgt beter zicht op wat jouw eigen, specifieke bijdrage in werk en leven is.

Ieder blok kent een combinatie van interactief werken en reflectie. De nadruk ligt op leren door zelf te ervaren en te doen. Het uitgangspunt is dat we werken met wat we waarnemen. Door op verschillende manieren waar te nemen, wordt helder wat er voor jou aan de orde is en wat dat van je vraagt.

De thema’s van de 3 blokken zijn

1. Ik en mijzelf


Hierin gaat het om vragen als: Wat houdt me bezig? Wat raakt me? Wat vertelt mijn lichaam me over mezelf en hoe kan ik dat ervaren? Wat is het verschil tussen mijn binnen- en buitenkant? Je verkent je binnenkant en word je bewuster van je buitenkant en hoe die op de ander overkomt.

2. Ik en de ander


Wat wil ik en hoe verhoud ik mij tot de ander? Hoe ga ik om met vertrouwen? Waar houd ik mijzelf in? Waar zit mijn weerstand? Hoe ervaar ik nabijheid? Dit zijn vragen die in dit blok aan de orde komen. In verbinding met de ander ontdek je meer over de verbinding met jezelf. Projectie is hierbij een belangrijk thema.

3. Ik en de wereld


Hoe is de wereld aan het veranderen? Waar zet ik mij voor in? Wat zijn mijn waarden, waar sta ik voor? Waar verlang ik naar? Wat zijn mijn hulpbronnen? Na de relatie met jezelf en jouw manier van verbinden met de ander, kijken we in dit blok naar hoe de wereld verandert, hoe je in de wereld staat en waar je naar toe beweegt.

Data

De data voor het programma zijn

  • Blok 1 ma 9 dec, di 10 dec en wo 11 december 2024
  • Blok 2 di 21 januari en wo 22 januari 2025
  • Blok 3 wo 5 maart en do 6 maart 2025

 

Het eerste blok start de eerste dag om 14.00u en eindigt de derde dag om 17.30u. Het 2e en 3e blok starten de eerste dag om 9.30u en eindigen op de tweede dag rond 17.30u.

Bij aanmelding vóór 1 oktober 2024 geldt een early birdkorting

 

Deelname

  • Om duidelijkheid te krijgen over de wederzijdse verwachtingen zal voorafgaand aan de deelname een telefonisch intakegesprek plaatsvinden. Deelname aan integraal waarnemen voor Young Professionals vraagt de bereidheid naar je eigen gedrag te kijken.
  • We werken bewust met een kleine groep 6-8 deelnemers.

 

Locatie en kosten

  • De leergang zal plaatsvinden bij Samaya in Werkhoven.
  • De kosten voor de leergang bedragen €2250,- pp (excl BTW, exclusief verblijfkosten).
  • Bij aanmelding voor 1 november 2024 geldt een early bird korting. De kosten voor de leergang zijn dan €1995,- (excl BTW, exclusief verblijfkosten).
  • De verblijfkosten bedragen €380,- per module (incl BTW, ontbijt, lunch en diner) per persoon op basis van een eenpersoonskamer.
  • Voor (privé)deelname en organisaties waarvoor de vergoeding niet haalbaar is kan gekeken worden naar een passend bedrag

Informatie en aanmelding

Wil je meedoen, of heb je een vraag? Voor meer informatie, of om je aan te melden, kan je mailen of bellen naar mail@gerdadeekens.nl / 0652048927.

Integraal waarnemen voor de Young Professional is een ‘offspring’ van Integraal Waarnemen van Schout Schouten en Siep van der Meer (www.schoutschouten.nl), en is gericht op young professionals tussen de 25 en 35 jaar.